מתכון של עומרי אסטל -קורס מורים ליוגה ברידמן
קציצות סרפדים / גדילן / (ואפילו חובזה)
קודם כל... חשוב... בגלל הקוצים... צריך לחלוט את העלים במים רותחים, ואז קורה הפלא והקוצים פשוט נמסים.
את המים הירוקים שנשארו לכם חבל לבזבז, אפשר לשתות אותם (בתכלס זאת חליטת תה) או להשתמש בהם כציר למרק ירקות
ואז, מכניסים לקערה גדולה:
את הסרפדים/גדילנים החלוטים
תערובת של אגוזים מסוגים שונים (מלך, פקאן, קשיו ופיסטוק) + זרעים מכל הבא ליד (פשתן,גרעיני חמניה, דלעת וכו')- רצוי לקלות אותם קודם לכן במחבת עם מעט שמן זית ומלח (אפשר להוסיף גם קינמון), זה טעים בטירוף.
מכניסים את הגן-עדן הזה לתוך הקערה.
אל אותה המחבת משליחים בצל ונותנים לו להזהיב לו מעט מים (פתאום הוא יהפוך למקורמל ומתקתק)- אחרי שהמים מתאדים לחלוטין מוסיפים קצת שום כתוש.
ואז ומסיפים למחבת:
קישוא מגורר בפומפיה
טופו מגורר בפומפיה
נותנים לכולם לרכך אחד את השני וכשזה קורה מעבירים אותם לקערה של כל החבר'ה.
פירורי לחם / קמח (קמח מלא כמובן או כוסמין מלא למהדרין)
שמן זית
מלח פלפל
ומי שלא מתאפק ומפחד שלא יתחברו כל העניינים יכול להוסיף ביצה. אני אישית מוותר.
מחרג'זים את הכל בקערה,
צרים קציצות יפות,
מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפיה/ משומנת,
שולחים לתנור ב- 180 מעלות בצל.
מלקקים את האצבעות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה