קציצות צמחוניות
מאת : נורית סיון
חומרים:
קופסת פטריות - קצוצות דק
2 בצלים רגילים קצוצים דק
חצי גזר מרוסק
שני שליש כוס קינואה - לבשל ביחס של כוס קינואה לכוס מים. 10 דקות רתיחה
כוס עדשים שהושרו ללילה
כוס של מיני אגוזים וגרעינים טחונים
4 כפות פשתן טחון
2 כפות טחינה גולמית
5 שיני שום
2 ביצים
פטרוזיליה -חצי צרור קצוץ דק
קוסברה - חצי צרור קצוץ דק
אפשר במקום הפטרוזיליה והקוסברה צרור בזיליקום
מעט סלרי
מלח פלפל פפריקה מתוקה כמון
הכנה:
מטגנים הפטריות והבצל
מבשלים את הקינואה
טוחנים את כל מיני האגוזים
ניתן לטחון את העדשים או לבשלם כחמש דקות
מערבבים את כל החומרים
אם יש צורך מוסיפים מעט מים
לשים לקציצות קטנות
אופים על נייר אפיה משומן היטב
בחום 190 מעלות
15 דקות צד אחד
10דקות צד שני
בתאבון